Print ima snagu za borbu s novim tehnologijama

Dok NY Times razmišlja o gašenju tiskanog izdanja i sve više poznatih novinskih naslova prestaje postojati, internet medijski prostor sve više raste.

Kriza i štednja na oglašavanju ne pomaže ni jednom ni drugom, no čini se da se internet portali, prvenstveno zbog manjih troškova, ipak lakše plivaju kroz ovu nestašicu novca.
S druge strane, ni internet mediji još nisu uspjeli pronaći model koji bi im osigurao egzistenciju, što im ne ide u prilog. Također, prigovor mnogim internet medijima je da preživljavaju samo zahvaljujući preuzimanju sadržaja od onih koji ga stvarno stvaraju a time i plaćaju, tiskanim medijima. Hoće li nestati tiskani mediji? Tko je danas bitan, a tko nije? Što je mit, a što je stvarnost u žestokom dvoboju odgovorit će naši suprotstavljeni panelisti – Robert Čoban, predsjednik Color Press Grupe i Matija Babić, pokretač Index.hr-a. Taj će dvojac na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu, koji se od 20. do 23. rujna održava u Rovinju, sudjelovati u raspravi Print vs Internet.

NASTAVAK >>>

Comments are closed.

Powered by Wordpress | Designed by Elegant Themes